ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ

И ХРАНИТЕЛНО-ВКУСОВИ ТЕХНОЛОГИИ  

"АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ"
Днес е 01.12.2022
Часът е 18:51:57

Училищен кръг на състезание по професии

"Коледа е!"

На 17.12.2015г. в ПГТХВТ „ Алеко Константинов” се проведе традиционното коледно състезание изложба, част от състезанието по професии, организирано по линия на МОН.

В училищния кръг се включиха тридесет и четири ученици в категориите „ Най- добър млад готвач”, „ Най- добър млад сервитьор” , „ Най- добър млад хлебар – сладкар”, „ Най- добър млад работник в заведенията за хранене”. За първа година по предложение на МОН в състезанието се въвеждат и категориите „ Най –добър млад хотелиер” и „ Най- добър млад организатор на туристическа агентска дейност”, в които се изявиха ученици от 12-ти клас със специалност „ Организация на туризма и свободното време”. Представянето на участниците в различните категории се оценяваше от комисии, съставени от преподаватели по професионална подготовка и от представители на бизнеса в града- партньори на училището ни.

През целия състезателен ден атмосферата в училище беше приповдигната и празнична, производствените кабинети бяха изпълнени с млади хора, амбицирани да покажат уменията си в съответната професия, да впечатлят журито и съучениците си и да докажат, че наистина са най- добрите млади професионалисти в областта на туризма и кулинарията. С много старание и въображение бяха изработени погачи с коледни мотиви и форми, празнични торти, празнични месни ястия, топли и студени предястия, оригинални гарнитури и традиционни коледни десерти. Затова и работата на оценяващите комисии за излъчване на победителите бе трудна. При много силна конкуренция и изключително близки резултати бяха определени най- добрите в отделните категории.

ЕТО И ПОБЕДИТЕЛИТЕ:

В категорията "Най-добър млад готвач"

  • Стефан Венелинов Недялков - ХІв клас - І място

В категорията "Най-добър млад сервитьр"

  • Валя Антонова Богданова - ХІв клас - І място

В категорията "Най-добър млад хлебар-сладкар"

  • Анита Александрова Иванова - ХІа клас - І място

В категорията "Най-добър млад работник в заведенията за хранене"

  • Мертин Танеров Алиев - Хг клас - І място

В категорията "Най-добър млад хотелиер"

  • Зейнеб Бедриева Мехмедова - ХIIа клас - І място

В категорията "Най-добър млад организатор на туристическа агентска дейност"

  • Мартин Антонов Русчев - ХIIа клас - І място

На официалното награждаване директорът на ПГТХВТ г-н Беров връчи предметни награди на класиралите се от първо до трето място, а всички участници получиха грамоти.

Победителите в категориите „ Най –добър млад готвач”, „ Най –добър млад сервитьор” и „ Най – добър млад хлебар –сладкар” ще представят училището ни на регионалния кръг на състезанието по професии, който ще се проведе в Албена. ЧЕСТИТО! ВСИЧКИ СЕ ГОРДЕЕМ С ТЯХ И ИМ ПОЖЕЛАВАМЕ БЕЗБРОЙ УСПЕХИ!


СНИМКИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО - ИЗЛОЖБА "КОЛЕДА Е"